Punkyhtye Appendix perustettiin Porissa 80-luvulla, aikana jolloin punk oli jo saavuttanut jalansijaa Suomessakin ja punkyhtyeitä alkoi ilmestyä yhä enemmän. Punk musiikin tyylilajina syntyi 70-luvulla vastakulttuuriksi nuorille, jotka kokivat yhteiskunnan olevan heitä tai heidän ideologiaansa vastaan. Työttömyys, rahavaikeudet ja näiden tuomat lieveilmiöt kuten alkoholismi ja väkivalta värittivät tuona aikana useiden ihmisten elämää, mikä kuuluu myös punkyhtyeiden kappaleiden sanoituksissa. Punkin ominaispiirteitä olivatkin anarkistiset sanoitukset ja aggressiivinen esiintyminen. Kuuluisimpia tuon ajan punkyhtyeitä ovat Ramones, Clash ja Sex Pistols. Suomeen punk oli tullut jo 70-luvun loppupuolella ja punk – aatetta Suomessa edistivät Eppu Normaali, Maukka Perusjätkä, Pelle Miljoona ja Ratsia. Suomessa punk kuvasti yhteiskunnan epäkohtia sekä tuon ajan ongelmia kuten Pelle Miljoonan kappaleet Väkivalta ja Päihdeongelma ja Olen työtön sekä Eppu Normaalin Poliisi pamputtaa taas.

Appendix levytti 80 luvun alkupuolella kaksi levyä, Ei raha oo mun valuuttaa, vuonna 1983 ja Top of tje Pops vuonna 1984. Tulevina vuosina yhtye muutti pari kertaa nimeään ja julkaisi singlelevyn Aktion nimisenä kokoonpanona vuonna 1985. Julkaisu sisälsi kappaleet Aamu ja Sanoja ja se oli tyyliltään raskasta post-punkkia. Mata Hari nimisenä bändi julkaisi äänitteen nimeltä Pariisin Helmi vuonna 1986. Yhtye piti sen jälkeen jonkin aikaa hiljaiseloa, mutta 90 -luvulla yhtye jatkoi musiikin tekemistä yhdessä ja palasi otti takaisin käyttöö Appendix -nimen. Tämän jälkeen yhtye on julkaissut vielä kolme levyä. Syyntakeeton levy julkaistiin vuonna 2006, Studio – Live albumi vuonna 2011 ja EXTRANEUS vuonna 2013.

Porista maailmalle

Appendix on keikkaillut paljon ympäri Suomea monilla klubeilla ja festivaaleilla. Esimerkiksi 2013 se esiintyi Vaasan Hietasaaressa järjestetyllä Pienet Festarit Preerialla -tapahtumassa Ismo Alangon, Raappanan ja Palefacen ohella. Klubikeikkoja bändi on heittänyt vuosien saatossa monien muiden suomalaisten bändien kanssa, kuten vielä syksyllä 2018 Porin Rock Bar Montussa yhtyeiden Destrucktions ja Äpärät -kanssa. 2010-luvulla Appendix on keikkailut laajalti myös Suomen ulkopuolella. Yhtyeen keikkoja on ollut useissa maissa Euroopassa esimerkiksi Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Tšekissä. Tämän lisäksi bändi on päässyt esiintymään myös Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Bändin jäsenet ovat olleet yllättyneitä näin mahtavasta vastaanotosta erityisesti kotimaan rajojen ulkopuolella. Ulkomaisillakin keikkapaikoilla yhtyeen fanit laulavat mukana suomeksi ja tunteella, mikä on ollut erityisen ilahduttavaa.

Vuoden 2015 maaliskuussa Appendixille ilmaantui mahdollisuus esiintyä ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa. Bändi soitti tuolloin Manic Relapse-festivaalin pääesiintyjänä. Festivaali järjestettiin Oaklandissa jo kolmatta kertaa peräkkäin. Suomesta mukana festivaalilla oli myös toinen legendaarinen punkyhtye, Terveet Kädet, joka mielletään Suomen ensimmäiseksi hardcore punkia esittäväksi bändiksi. Festivaaleilla esiintyi paikallisten yhtyeiden lisäksi myös Life Chain, joka on Halifaxista, Kanadasta kotoisin oleva d-beat punkkia soittava yhtye. Tuolle festivaalille mukaan liittyi myös yksi Morphemen jäsen Japanista.

Vuoden 2017 tammi- ja helmikuun aikana Appendix keikkaili Yhdysvalloissa ja Mexicossa First Azteca Tour -kiertueella. Keikkoja oli muun muassa Austinissa ja Cancunissa ja yhtye sai mahtavan vastaanoton, siitä ovat todisteena kaksi kiertueen loppuunmyytyä keikkaa. Myös vuonna 2018 bändi sai mahdollisuuden keikkailla Kaliforniassa ja Mexico Cityssä

Bigpendix ja muita virityksiä

Huhtikuussa 2016 Appendix esiintyi Porissa Pori Big Bandin kanssa muodostaen ryhmän nimeltä Bigpendix. Bändeillä on molemmilla pitkä historia taustallaan ja vaikka niiden musiikki on toisistaan täysin poikkeavaa, yhdistyvät jazz ja punk näiden yhtyeiden ammattitaidolla hienoksi uudeksi kokonaisuudeksi saavuttaen jälleen uusia kuuntelijoita kummankin musiikkilajin faneista. Tämä bigbandin ja punkyhtyeen yhteinen projekti sai alkunsa kun Appendixin Ahti Impola ja Mikki Borgersen tarvitsivat lisävahvistusta eräälle esiintymiselle, toisten bändin jäsenten ollessa matkoilla. Impola otti yhteyttä Pori Big Bandiin ja he ottivat haasteen ilolla vastaan. Tämä esiintyminen sujui niin hyvin, että bändikaksikko alkoi heti suunnitella jatkoa. Mukaan otettiin kapellimestari Kimmo Gröhn, joka alkoi luoda näille kahdelle täysin erityyppiselle bändille sopivaa kokonaisuutta. Bigpendixin ensiesiintyminen oli Porissa kulttuuritehdas kehräämöllä ja tämä ”sekalaisen seurakunnan” sujuvaksi sovitettu yhteisesiintyminen otettiin ilolla vastaan.

Appendix on ollut mukana myös muissa yhteistyöprojekteissa toisten bändien ja muusikoiden kanssa. Se on esimerkiksi toiminut osana yhtyettä Wolfendix, joka on keikkaillut tributoiden Sleepy Sleepersiä. Bändi on julkaissut myös singlen Heinillä Härkien kaukalon, jonka esittäjäksi on merkitty AMC, Appendix Motor Club.